Partners

Maui Jim

Maui Jim startade 1980 som ett litet företag som sålde solglasögon på stranden i Lahaina, Hawaii. De såg ett behov på marknaden för en teknik som skulle kunna motverka intensiv bländning och skadlig UV samtidigt som de ville väcka öns lysande färger till liv. De konstruerade då det revolutionära PolarizedPlus2® glaset. Genom att applicera detta till sju nya solglasögonbågar, så var deras Classic Collection född. Idag erbjuder de över 125 olika solglasögon, 100% polariserade med skydd för UVA och UVB-strålar till 100%.

Besök hemsida

John Lennon

You may say I’m a dreamer. Det är både en textrad och en förklaring av John Lennon. En outtröttlig drömmare, en omisskännlig musiker och en aktiv förespråkare för fred. Lennon blev en legend som lärde oss att se världen på ett helt nytt sätt.

Av alla saker han efterlämnade blev de runda glasögonen ett varumärke vi alltid kommer förknippa John Lennon med och en accessoar vi har svårt att föreställa oss honom utan. Idag kan denna accessoar berätta en historia i sig. Från catwalken till popscenen har dessa små runda ramar skapat sin egen väg in i den stora modevärlden. Framstående formgivare och designers har gjort nya tolkningar av dessa ikoniska glasögon som idag är både älskade och burna av människor världen över.

Inface

Danskdesignade modebågar från Inface har enkla och stilfulla detaljer. Med noga valt materiel, form och färg rymmer kollektionen bågar till båda damer & herrar samt barn/ungdomar.
”Nifties” är en subkollektion, designad för personer med små ansikten.

Besök hemsida

Götti

För dig som letar efter det lätta, tunna och avskalade hittar du det i Göttis sortiment. Med harmoniska proportioner och en sofistikerad känsla av modern teknik kombineras både en tidlöshet i designen och en smart funktionalitet.

En omsorgsfull och precis tillverkningsprocess och noggrant utvalda detaljer resulterar i en perfekt passform. Lätta och näst intill osynliga titanbågar för dig som vill ha diskreta glasögon. Dessutom innehåller de inte nickel.

Raffinerad design, traditionellt hantverk och teknisk innovation. Ett omisskännligt uttryck för kvalitet och allt det bästa vi förknippar med Schweiz.

Besök hemsida

Gucci

Lyxvarumärkt Gucci visar upp kreativa vision igenom att blanda retrotjusning och sofistikation i glasögonkollektionen. I den hittar man allt från det klassiska till det extremt vågade.

Besök hemsida

Gant Eyewear

GANT kollektionerna ger ett unikt urval av fashionabla stilar blandat med tidlösa klassiker för både män och kvinnor. Bågarnas former och rika färger inspirerade av vintage accenter.

Besök hemsida

Francois Pinton

François Pintons glasögon symboliserade ”la dolce vita” och fransk excellens inom glasögontillverkning. Kollektionerna är en utmärkt balans mellan modernitet och tradition.


Besök hemsida

Fleye Copenhagen

Fleye 

-Fine Looking Eye-  

Den skandinaviska renheten, lättheten och funktionaliteten i kombination med innovativa detaljer och unika färger är i fokus när denna kreativa danska glasögondesigner producerar glasögonbågar i de bästa materialen – acetat och beta-titanium.  

 

Etnia Barcelona

Etnia Barcelona skapar färgglada bågar i olika mönster, som är tillverkade av en acetat som till 100% är producerad av organiska element så som bomull och trämassa. Komfort och design i kombination med ett stort miljötänk.

Carrera Eyewear

Carrera är känt världen över för sina sportiga och samtidigt tidlösa, stilrena bågar. Ett rent italiensk livsstilsvarumärke för aktiva människor.

 

Besök hemsida

Hugo Boss är ett tyskt klädmärke och modehus med inriktning på herrkollektioner, men har även dam- och barnkollektioner. Modehuset är också känd sponsor inom bland annat fotboll, segling och golf.
Boss glasögonkollektioner kännetecknas av eleganta, klassiska, stilrena glasögonbågar.