Partners

Moscot

Herr Hyman Moscot grundade sin verksamhet i början av 1900-talet genom att sälja läsglasögon från en ”pushcart” på gatorna vid Lower East Side Manhattan, New York. År 1915 öppnade han sin första butik på Orchard Street.  Idag drivs företaget fortfarande inom familjen genom 4:e och 5:e generationen, Harvey Moscot och hans son Zachary.

MOSCOT definierar sann American New York style. De bästsäljande modellerna har sitt ursprung från -20, -30 och 40-talet, alltid med livet och människorna i New York som inspirationskälla. Klassiska modeller med cool retrodesign.

MOSCOT is classic

MOSCOT is iconic

MOSOCT is CLASSICONIC”

Gyhne & Kristofferson Optik är en av Sveriges få auktoriserade återförsäljare av Moscot.

 

Secret Garden

Det franska ordet för Secret Garden är “Jardin Secret”, ett uttryck som beskriver ditt innersta rum, dit du går för återhämtning, drömmar och passion”.

Secret Garden är designad och producerad i unik färgsättning gjord av flera lager acetat.

En feminin kollektion skapad ur passion för glasögon med unika design och romantiska färgkombinationer.

 

David Beckham

Kollektionen från David Beckham består av klassiska glasögon och solglasögon med retroinfluerad design tillverkade av de allra finaste material. Inspirationen kommer från Beckhams egen stil och globala resor.

Kombinationen av en enkel brittisk stil med attityd och vintage känsla skapas ett exceptionellt, och traditionellt hantverk som består av design och hög kvalitet.

WOOW

Woow kollektionen erbjuder helt fantastiska unika designs som utan tvivel kommer att fånga blicken. Glasögonsortimentets sagolika design har en blandning av funky och livliga färger. En friskhet och energi som får dig att vilja släppa taget och bli överraskad… Samtidigt som du ger det bästa av dig själv!

“STAND OUT, BREAK FREE, NO GENDER”

Morel

Morel har igenom 4 generationer skapat glasögonkollektioner inspirerat av 1880-talet. Genom smart design, innovation och höga standarder är Morel glasögon djupt rotade i ett skräddarsytt designspråk.

Skaga

Skaga har sitt ursprung ifrån Småland bland glittrande sjöar och djupa skogar. Skaga har hittat ett klassiskt och tidlöst sätt att balansera en god form med funktion och design, och uppskattas för att vara ett varumärke som hela tiden strävar efter att ligga i framkant både när det gäller hög kvalité och design.

Skaga bågarna har ett stilrent och elegant formspråk som attraherar den medvetne konsumenten som vill utstråla ett unikt uttryck och förstärka sin identitet och personlighet.

Vasuma

Vasuma erbjuder glasögon som är inspirerade av det bästa från 50- och 60-talet, kryddat med en modern twist. Vasumas alla glasögon är handgjorda i absolut bästa och mest hållbara material på marknaden. Designade i Gamla Stan, Stockholm. Allt blandat med inspiration från populärkulturen för att skapa glasögon som förstärker bärarens egen identitet och personlighet.

Chloé

Chloé glasögon kollektioner inspireras av 70-tals bohemiska mode. Bågarna utstrålar charm och attityd som lyfter upp kvinnans moderna feministiska sida. Formerna är exklusiva och lätta, skimrande och glädjande. Betoningen omfattar känslig och poetisk färgar som varierar mellan varma nyanser och livliga tonfall.

KunoQvist

KunoQvist föddes ur en passion för glasögon och en önskan att vara annorlunda. Bågarna har en klassisk skandinavisk design som är kombinerat med spännande detaljer och medvetet utvalda färger för alla färgglada personer.

”Vi gillar människor i alla åldrar. Men våra mentala förebilder är kvinnor och män som passerat fyrtioårsåldern och upptäckt att livet på andra sidan fyrtiotalet, inte heller är så illa”. 

Örgreen

Danska Örgreen har kollektioner med unik design och hög kvalité. De utmärks av innovativ och konstnärlig design och noga utvalda färgkombinationer. Man använder bara material av högsta kvalitét, som ren titan och beta titan, vilket gör bågarna otroligt lätta, följsamma och bekväma.

Tom Ford

Tom Ford levererar exklusiva bågar med läckra och synligt moderna design som tydlig referera till 50- och 60-talet. Varumärket är ett av de absolut hetaste, mest sensuella och lyxigaste av dem alla inom modevärlden.

Silhouette

Silhouettes glasögonbågar är extremt lätta, båglösa och helt utan skruvar. Silhouette ställer de allra högsta krav på design, teknologi och material med perfekt hantverk in i minsta detalj. Silhouette tillverkar sina produkter i egna anläggningar i Linz i Österrike, där familjeföretaget startades år 1964.

Maui Jim

Maui Jim startade 1980 som ett litet företag som sålde solglasögon på stranden i Lahaina, Hawaii. De såg ett behov på marknaden för en teknik som skulle kunna motverka intensiv bländning och skadlig UV samtidigt som de ville väcka öns lysande färger till liv. De konstruerade då det revolutionära PolarizedPlus2® glaset. Genom att applicera detta till sju nya solglasögonbågar, så var deras Classic Collection född. Idag erbjuder de över 125 olika solglasögon, 100% polariserade med skydd för UVA och UVB-strålar till 100%.

Besök hemsida

John Lennon

You may say I’m a dreamer. Det är både en textrad och en förklaring av John Lennon. En outtröttlig drömmare, en omisskännlig musiker och en aktiv förespråkare för fred. Lennon blev en legend som lärde oss att se världen på ett helt nytt sätt.

Av alla saker han efterlämnade blev de runda glasögonen ett varumärke vi alltid kommer förknippa John Lennon med och en accessoar vi har svårt att föreställa oss honom utan. Idag kan denna accessoar berätta en historia i sig. Från catwalken till popscenen har dessa små runda ramar skapat sin egen väg in i den stora modevärlden. Framstående formgivare och designers har gjort nya tolkningar av dessa ikoniska glasögon som idag är både älskade och burna av människor världen över.

Inface

Danskdesignade modebågar från Inface har enkla och stilfulla detaljer. Med noga valt materiel, form och färg rymmer kollektionen bågar till båda damer & herrar samt barn/ungdomar.
”Nifties” är en subkollektion, designad för personer med små ansikten.

Besök hemsida

Götti

För dig som letar efter det lätta, tunna och avskalade hittar du det i Göttis sortiment. Med harmoniska proportioner och en sofistikerad känsla av modern teknik kombineras både en tidlöshet i designen och en smart funktionalitet.

En omsorgsfull och precis tillverkningsprocess och noggrant utvalda detaljer resulterar i en perfekt passform. Lätta och näst intill osynliga titanbågar för dig som vill ha diskreta glasögon. Dessutom innehåller de inte nickel.

Raffinerad design, traditionellt hantverk och teknisk innovation. Ett omisskännligt uttryck för kvalitet och allt det bästa vi förknippar med Schweiz.

Besök hemsida

Gucci

Lyxvarumärkt Gucci visar upp kreativa vision igenom att blanda retrotjusning och sofistikation i glasögonkollektionen. I den hittar man allt från det klassiska till det extremt vågade.

Besök hemsida

Gant Eyewear

GANT kollektionerna ger ett unikt urval av fashionabla stilar blandat med tidlösa klassiker för både män och kvinnor. Bågarnas former och rika färger inspirerade av vintage accenter.

Besök hemsida

Francois Pinton

François Pintons glasögon symboliserade ”la dolce vita” och fransk excellens inom glasögontillverkning. Kollektionerna är en utmärkt balans mellan modernitet och tradition.


Besök hemsida

Fleye Copenhagen

Fleye 

-Fine Looking Eye-  

Den skandinaviska renheten, lättheten och funktionaliteten i kombination med innovativa detaljer och unika färger är i fokus när denna kreativa danska glasögondesigner producerar glasögonbågar i de bästa materialen – acetat och beta-titanium.  

 

Etnia Barcelona

Etnia Barcelona skapar färgglada bågar i olika mönster, som är tillverkade av en acetat som till 100% är producerad av organiska element så som bomull och trämassa. Komfort och design i kombination med ett stort miljötänk.

Carrera Eyewear

Carrera är känt världen över för sina sportiga och samtidigt tidlösa, stilrena bågar. Ett rent italiensk livsstilsvarumärke för aktiva människor.

 

Besök hemsida

Hugo Boss är ett tyskt klädmärke och modehus med inriktning på herrkollektioner, men har även dam- och barnkollektioner. Modehuset är också känd sponsor inom bland annat fotboll, segling och golf.
Boss glasögonkollektioner kännetecknas av eleganta, klassiska, stilrena glasögonbågar.