Progressiva glasögon

Varför progressiva glas? 

I princip alla människor drabbas förr eller senare i livet av ålderssynthet, sk. presbyopi. Förändringen sker oftast runt 45-års åldern (det är dock väldigt individuellt) och märks genom att synen försämras på nära håll, armarna räcker inte riktigt till längre vid läsning, avståndsseendet kan också förändras efterhand.

Glasögon med progressiva glas är den absolut bästa lösningen för dig med presbyopi. Ett progressivt glas är uppbyggt för att kunna hjälpa dig med synen på alla avstånd, nära, mellan och långt håll.

Hur väljer man rätt glas?

Idag finns det en mängd av olika (glas och) erbjudanden när det gäller progressiva glasögon. Det kan vara svårt som konsument att förstå skillnaden mellan olika glas. Varför skiljer det i pris mellan olika butiker och återförsäljare?

Svaret är inte alltid helt enkelt. Givetvis skiljer det väldigt mycket mellan olika glas vad det gäller glasets tjocklek, vikt och antireflexbehandling, men det är oftast inte den stora skillnaden. Det är främst glasets design och slipning som spelar in när det gäller att skilja på enklare och mer avancerade glas. Ju mer avancerat glaset är desto fler faktorer har man tagit hänsyn till i tillverkningsprocessen.

I de mest avancerade glasen på marknaden idag anpassar man slipningen efter hur bågen sitter i ansiktet, bågens vinkel, vridpunkten i ögat och vilket som är ens dominanta öga för att få fram ett optimalt glas. Man kan säga att glaset blir skräddarsytt för kunden. Det går snabbare att hitta skärpan i glaset, mörkerseendet blir bättre och du får en skarpare bild av om givningen. Läsdelen blir upp till 50% bredare än i ett standardglas och gungeffekten som många upplever i samband med att de skaffar progressiva glasögon kan minskas med upp till 90% med ett glas som är individuellt anpassat.

I enklare progressiva glas (sk.standardglas) kan man uppleva att synfältet blir lite begränsat. I produktionen av dessa tar man fram de väsentliga delarna i glaset, man får fram de styrkor som behövs för bäraren, men fälten i glasen blir mindre, distortionen (störningarna) i sidorna märks mer och läsdelen i glaset blir något snävt. 

kom in och lär dig mer!

Vi lyssnar alltid på vad du har för önskan när du kommer till oss. Vi gör en noggrann undersökning av din syn och ser på vilka behov du har. Vi kan rekommendera en lösning till dig, men det är alltid du som kund som i slutändan väljer det som du känner passar dig bäst.

Vi erbjuder allt från paketlösningar med enklare progressiva glas till individuellt anpassade progressiva glas. Vi arbetar främst med världens ledande glastillverkare; Essilor

Kom in och fråga om våra glas, vi hjälper dig att reda ut begreppen.